fbpx

Johnny Svensson lämnar rollen som VD

Nu stärker Älmby Entreprenad AB marknadspositionen ytterligare. Den 1 april lämnade grundaren Johnny Svensson över rollen som VD till Karl Lagerbielke, tidigare VD för VIDA Vislanda.

”Efter 20 fantastiska och roliga år som VD på Älmby Entreprenad lämnar jag nu över ledarskapet till Karl Lagerbielke. Företaget har haft en otrolig utveckling tillsammans med många duktiga medarbetare. Efter många år som VD tror jag att Älmby behöver nytt ledarskap med stor målmedvetenhet och framtidsvisioner. Karls erfarenhet som VD i 6 år på Vida Vislanda AB i Vislanda, samt tidigare anställningar i ledande positioner kommer tillföra Älmby nytt ledarskap i organisationen med nya dimensioner och visioner tillsammans med engagerade medarbetare. Själv kommer jag att fortsätta inom Älmby med projektledning, kalkyl och inköp”, säger Johnny Svensson, tidigare VD och grundare till Älmby Entreprenad.

Från att ha jobbat inom skogsindustrin hela sitt yrkesliv kände Karl Lagerbielke att det var rätt tidpunkt att testa något nytt i en annan bransch, men i en roll där han kan känna sig hemma. Karl har sen tidigare en bra kontakt med Älmby och företagets kompetenta utförande och bemötande är något som Karl värdesätter. Ett professionellt sätt att jobba och seriösa, duktiga medarbetare var något som Karl upplevde pådrivande och betydande i beslutet att våga utvecklas i sin karriär. “Det känns väldigt spännande samtidigt som det är en stor utmaning att gå till en helt ny bransch”, säger Karl om att tillträda sin nya roll.

Älmby är en enkel men expansiv organisation med korta, snabba beslutsvägar som drivs av en stark entreprenörsanda, något som Karl beundrar och ska fortsätta driva framåt. ”För mig handlar det nu i början om att lära mig branschen. Jag ser fram emot att få fortsätta driva Älmbys utveckling som Johnny har gjort och över tid få sätta min prägel på organisationen”, säger Karl.
Att Älmby ska vara ett lönsamt företag är det absolut viktiga och att fortsätta vara ett attraktivt företag att jobba i. ”Tycker medarbetarna att det är roligt kommer det andra per automatik”, menar Karl.

”Nu ska jag sätta mig in i företaget och att träffa mina medarbetare är prio ett. Jag är en enkel och närvarande ledare som har lätt att skapa delaktighet och engagemang för medarbetarna. Närvaron blir lite av en utmaning med tanke på att den här organisationen är geografiskt utspridd, vi får se hur jag kan tackla det”.


Älmby med huvudkontor i Älmhult och avdelningar i Växjö, Helsingborg, Hässleholm och Karlshamn har nyligen passerat 100 anställda och omsätter 380 miljoner kronor.


Jag accepterar
Älmby entreprenads webbplats använder cookies. En cookie är en liten datafil med text som sparas i din webbläsare i syfte att göra användningen av en webbsida snabbare Läs mer